Rosa d'e-Vents personals i trasnferibles.

Rosa d'e-Vents personals i transferibles.

Bufades i Rebufades. Alenades, Vals de venda i Vendavals diversos. Tramuntanades, de paraula i d'altres ventades desventrades. Deponent, activarem vídeos. I de Gregal, agregarem mig jornal de mots, a cops de Mestral, per Llebeig que sigui. I ens vantarem d'inventar un collage de Xaloc per garbinejar paraules, si no se les endú Vent.



Així què? Véns?


dilluns, 30 d’abril del 2012

El valor d'una imatge en paraules, els codis QR. La lectura que dóna lectura


 


Gràcies a la tecnologia ja podem conèixer i quantificar el valor precís i exacte d'una imatge. Els codis QR han pulveritzar la dita "una imatge val més de mil paraules". L'experiència del bibliotren que ha permès, durant la setmana de Sant Jordi i els dies posteriors a la diada del llibre, descarregar els primers capítols de diferents llibres per tal que els usuaris del servei del ferrocarril poguessin fer un tast de lectura ha fet possible la quantificació exacta. Els codis QR són un sistema d’emmagatzematge de dades, per exemple un text a partir d'una matriu de punts o un codi de barres de dues dimensions. El fet que la tecnologia ha evolucionat prou com perquè aquests codis puguin ser llegits i descodificats pels telèfons, des de la càmera de fotos, ha posat per fi valor a aquestes imatges que a mi em recorden sempre les despulles del terreny de joc d'una batalla de barcos i correspondrien al paper on hem assenyalat les jugades fallides del contrincant, aquelles a les que responem amb un sonor i contundent "aigua"!

Els codis QR poden contenir diferents quantitats de caràcters segons el tipus de codi: els numèrics poden contenir més de 7.000 caràcters. els alfanumèrics, quatre mil i escaig, els de tipus binari contenen la informació en bits (uns dos mil i pico).

Una altra de les utilitats que tenen és que funcionen com a targeta de visita. Aquí la que us donarà accés al bloc













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada