Rosa d'e-Vents personals i trasnferibles.

Rosa d'e-Vents personals i transferibles.

Bufades i Rebufades. Alenades, Vals de venda i Vendavals diversos. Tramuntanades, de paraula i d'altres ventades desventrades. Deponent, activarem vídeos. I de Gregal, agregarem mig jornal de mots, a cops de Mestral, per Llebeig que sigui. I ens vantarem d'inventar un collage de Xaloc per garbinejar paraules, si no se les endú Vent.



Així què? Véns?


dilluns, 17 de setembre del 2012

Parelles que, de fet, s’entenen



Us presentem el Víctor i la Maritza. El Víctor és de Cadis i la Maritza, del Perú. Tots dos viuen ara a Catalunya i es troben de ple en el procés d’aprenentatge del català.  El Víctor hi ha arribat després de prop de vint anys vivint a Catalunya i d’haver superat la vergonya de llençar-se a la piscina. La Maritza només en fa vuit que hi viu i creu que aprendre català li obrirà el ventall d’oportunitats laborals. Per això es va posar a la feina d’aprendre català, ara fa dos anys.


Tots dos participen en el programa de Voluntaris per la Llengua que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquests dies explicaven la seva experiència des de l’estand que el consorci va plantar a la Setmana del Llibre en Català. Gràcies al Víctor i la Maritza sabem de la feina que fan voluntaris com el Lluís, la parella lingüística d’en Víctor o la Montse, que ha estat la parella de la Maritza. Aquests voluntaris han estat la xarxa de seguretat que ha permès que en Víctor i la Maritza hagin viscut l’aprenentatge de la llengua en un entorn de quotidianitat i que hagi estat una experiència profitosa. De fet, ho han viscut com un joc, com una diversió de la qual n’han obtingut coneixement, cultura, suport i que, de retruc, els ha permès establir i forjar una relació d’amistat que anirà més enllà de les hores de conversa que estableix el programa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada